Hvad koster en komposit terrasse

En komposit terrasse er et populært valg for mange boligejere, der ønsker en holdbar og vedligeholdelsesvenlig løsning. Kompositmateriale er fremstillet af en blanding af træfibre og plast, hvilket giver en terrasse, der kombinerer udseendet af træ med holdbarheden og den lave vedligeholdelse af syntetiske materialer. Prisen på en komposit terrasse kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder materialer, størrelse, design og arbejdskraft. Her er en gennemgang af hvad en komposit terrasse koster.

Få gratis tilbud på terrasse

På 3byggetilbud.dk kan du modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud fra billige håndværkere til dine bygge- eller renoveringsprojekter. 3byggetilbud.dk udvælger tre håndværkere, der passer perfekt til din opgave – helt gratis!

Materialer

Kompositplanker

  • Prisinterval: 500 – 1.500 kroner pr. m²
  • Fordele: Kompositplanker er resistente over for råd, skimmel og insekter. De kræver ikke maling, bejdse eller tætning, hvilket gør dem til et lav-vedligeholdelsesvalg.
  • Farver og stilarter: Kompositplanker fås i en række farver og stilarter, der kan matche forskellige æstetiske præferencer.

Underkonstruktion

  • Underkonstruktionen til en komposit terrasse kan være lavet af trykimprægneret træ eller metal, afhængigt af budget og krav til holdbarhed. Omkostningerne til underkonstruktionen kan påvirke de samlede materialeomkostninger.

Størrelse

Størrelsen på terrassen har en direkte indflydelse på de samlede omkostninger. En større terrasse kræver flere materialer og arbejdskraft. Her er nogle eksempler på, hvordan størrelsen kan påvirke prisen:

  • 20 kvadratmeter komposit terrasse: 20.000 – 45.000 kroner
  • 30 kvadratmeter komposit terrasse: 30.000 – 67.500 kroner
  • 40 kvadratmeter komposit terrasse: 40.000 – 90.000 kroner

Design og ekstraudstyr

1. Design og kompleksitet

  • Enkel design: En simpel, rektangulær terrasse er generelt billigere at bygge end en med et komplekst design, der kan inkludere flere niveauer, kurvede kanter eller indbyggede funktioner.
  • Komplekst design: Avancerede designs kan kræve ekstra arbejdskraft og materialer, hvilket øger omkostningerne.

2. Ekstra funktioner

  • Rækværk: Installation af rækværk kan koste mellem 500 og 2.000 kroner pr. løbende meter, afhængigt af materialer og design.
  • Belysning: Udendørs belysning kan tilføje 3.000 – 10.000 kroner til det samlede budget, afhængigt af installationens omfang.
  • Overdækning: Overdækninger som pergolaer eller markiser kan give skygge og beskyttelse mod vejret og kan koste 5.000 – 20.000 kroner.

Arbejdsomkostninger

1. Gør-det-selv vs. professionel installation

  • Gør-det-selv: Hvis du har erfaring med byggeri, kan du reducere omkostningerne ved at bygge terrassen selv. Det kræver dog tid og de rigtige værktøjer.
  • Professionel installation: Arbejdskraft kan koste mellem 300 og 800 kroner pr. m² afhængigt af projektets kompleksitet og den geografiske placering. Professionel installation sikrer, at terrassen er bygget korrekt og overholder lokale bygningsregler.

2. Tilladelser og inspektioner

  • Afhængigt af lokalplanen kan der være behov for byggetilladelser, hvilket kan medføre ekstra omkostninger. Det er vigtigt at tage højde for disse potentielle udgifter i dit budget.

Konklusion

Prisen på en komposit terrasse kan variere betydeligt afhængigt af materialer, størrelse, design og arbejdskraft. Generelt kan du forvente omkostninger fra 20.000 til 90.000 kroner eller mere for en gennemsnitlig størrelse terrasse. Når du planlægger din komposit terrasse, er det vigtigt at overveje både dine funktionelle behov og æstetiske præferencer for at sikre, at terrassen opfylder dine krav og passer til din ejendom. Rådgivning fra en byggesagkyndig kan være nyttig for at sikre, at projektet forløber glat og overholder alle lokale byggekrav. Med den rette planlægning kan en komposit terrasse blive en værdifuld og langvarig tilføjelse til dit hjem.

Se også: Hvordan bygger man en terrasse?

Få gratis tilbud på terrasse

På 3byggetilbud.dk kan du modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud fra billige håndværkere til dine bygge- eller renoveringsprojekter. 3byggetilbud.dk udvælger tre håndværkere, der passer perfekt til din opgave – helt gratis!

Scroll to Top